radau čia tokią nuorodą..

6 klasikiniai patiekalai, kuriuos visi turėtų mokėti paruošti.

Na, klasikiniai jie skaitosi ne Lietuvoj, kur klasika – tai balta mišrainė, balandėliai, kugelis ir medaus tortas.

1. Sriuba. Sriuba kaip sriuba. Nors niekad nedariau sriubos “pagal taisykles”, t.y. su iš anksto numatytu sultinio kiekiu ir t.t.
2. Lazanija. Svajoju kada nors pagaminti.
3. Jautienos troškinys. Neįdomu.
4. Kepta višta.  (…)
5. Čili. Kam man mokytis jį gamint, jei namie turim etatinį čili troškintoją?:)
6. Šokoladinis tortas. Done.

Gaila, tai neatitinka mano norų sąrašo (pvz. čia nėra risotto, kruasanų, moliūgų pyrago ir daugybės kitų “klasikinių” patiekalų, kuriuos norėčiau kada nors išbandyti). Bet straipsnį užskaitau.

Advertisements

4 Responses

  1. lazanija kazkada darem su mama. na lakstai tai buvo pirktiniai, bet vien idarui nezinau kiek laiko sugaisom… bet buvo skanu;)

  2. o tu žinai, kaip nusprendė sulietuvinti risotto? daugiaryžis. kai Smetonienė per paskaitą pasakė, tai mes su grupiokėm labai purkštavom. nu, diaugiaryžis?! pirmą kartą girdžiu.

  3. žinau, žinau :) lietuviškuose tinklapiuose dažnai taip vadina.

    man tai gražus žodis.:) nors – sakant “risotto” bent jau aišku, apie ką kalbama, o tą daugiaryžį tai mažai kas žino…

  4. nu gaaal, gaaal. :) aš kažkaip nebuvau girdėjus, gal kad lietuviškų (o ir nelietuviškų) kulinarinių tinklapių neskaitau. (: daug ten keistų pakeitimų pasiūlė, su itališku maistu ypač.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: