“pakylėk mane aukštyn”, sakau, kreipdamasi į šaukštą, kupiną saldžios mascarponės

šis gražus paviršius neteko viso grožio kai su juo kritau ant ledo vos išėjus iš namų gruodžio 31d.

Šįvakar noriu parašyt apie tiramisu. Dariau jį naujiems metams ir gavosi visai gerai (net recepto viena mergina paprašė kai grįžome, o tai jau šis tas). Ir net savoiardi pati kepiau. :) Tad galima užsidėt pliusiuką prie “metų iššūkių”, or something.

Šiaip tai galima ramiai kept pagal manovirtuvės receptą, tikrai bus gerai. O aš dariau pusiau pagal jį, pusiau pagal Beatą… Jei labai norėtumėt to mano varianto, galit prašyt, atsiųsiu, bet šiaip nėr ką ten labai daryt su tuo tiramisu (didžiąją dalį darbo gal savoiardi užėmė, nors irgi nieko sudėtingo, tik indų daug plaut). Jei lyginčiau su minėtuoju Sauliaus receptu, skirtumas buvo tame, kad nepyliau į kremą vyno ir dėjau dalį kiaušinių baltymų. Kiaušinių proporciją sugalvojau kažkokią tarpinę tarp Beatos ir Sauliaus variantų… Atitinkamai mascarponės svoriui.

Kitą kartą kai darysiu, bandysiu mascarponę namie pasigamint, o tai labai jau brangi ji.. Savoiardi namie gaunasi dvigubai pigiau (t.y. maždaug 2Lt vietoj 5), bet jei įskaičiuosim laiko sąnaudas, tai tas ant to.. Žodžiu, galima ir nusipirkt tą “damų pirštelių” poką už 5Lt, o va mascarponę, matyt, iš auksinių karvių melžia..:>

Detalesnės foto nėra – viskas pilvuose ir išvis gal tik susapnuota kadaise.:) (kažkaip seniai jau tie Nauji metai, atrodo, buvo)

.

Iš tiesų norėjau šitą įrašą padaryt tam, kad duočiau nuorodas į du receptus.

Pirmasis yra kažkoks kosminis/nuodėmės vertas tiramisinis tortas, kurį prapjovus pasipila šokoladas… Dar geriau – tai aštuonių dimensijų (laisvas vertimas iš anglų kalbos, iš tiesų “aštuonių tekstūrų”) tortas. 2010 metų vasario mėnesio Daring Bakers iššūkis, originalas – iš Sidnėjaus Quay restorano virtuvės (jį galite pamatyti čia).

Antrasis – dekonstruotas tiramisu. Aš galvoju, tikrasis tiramisu gal skaniau, bent mano negurmanišku supratimu. Bet pati idėja – dekonstruoti jį…na, super. (Aš gal apskritai linkusi prie dekonstruktyvizmo – labai įdomūs man Coop Himelblau, Lebbeus Woods ir pan..)

Advertisements

2 Responses

  1. Oh, Sauliaus tiramisu buvo mano pirmasis ir vienintelis. Ne dėl to, kad vieną sykį tegamintas – veikiau atvirkščiai. Po jo jokio kito nė mėgint nesinori, va kaip.

  2. Aha, mačiau kepyklojNr5 kai ieškojau recepto.. :)

    Tik vat desertinio vyno pas mane namie nepasitaiko.. Ir paprasto vyno kažkaip ne.:> (o jei pasitaiko, tai jis būna išgeriamas vienu ypu)

    ir dar bedarydama pagalvojau, kad jei jau neproporcingai darau, tai kiauš.baltymai tikrai nepakenks. ;) regis, nepakenkė.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: