klausimas – prašymas

Gal kas turit paskolinti kokį kelionių vadovą apie Romą?

Smagiausi tai tie iš DK(?) serijos – tokios nedidelės knygos su kiekvieno rajono pieštiniu erdviniu planu, kažkaip labai patogios ir įkvepiančios jos man atrodo.
Deja, Mickevičiaus biblioteka išvis jokio į namus neduoda (nei daugiau, nei mažiau smagaus). Jeigu nori, skaityk vietoj.:)

2 Responses

  1. labai gera knyga “Pasivaikščiojimai po Romą su Giovanna”. interviu forma, yra iliustracijų, deja, jokių planų, bet sekant ten išvardintais maršrutais ir istorijomis, tikrai galima jaustis lyg tikras senas Romos gyventojas tave po tą miestą ir kultūrą vedžiotų:)

  2. Gavau bibliotekoj tą knygą – dabar po truputį skaitinėju.:) Yra ir nuobodesnių fragmentų, bet tai turbūt tik dėl to, kad tuo metu nesu priešais aprašomą objektą (ar jame)… Apskritai, vertėtų tokią knygą įsimesti į lagaminą pakeliui į Romą.:)
    Giovanna yra, pasirodo, Kazio Lozoraičio, ambasadoriaus, žmona. Dėl to atsiranda sąsajų su lietuviškumu, kas nuleidžia pokalbį iš turistinio vadovo/istorijos vadovėlio lygio į šiek tiek artimesnį lygmenį.

    Dar paėmiau “Keliaujame su Alanu Austinu. Italija”. Nežinau, kas tas Austinas (sako, restoranų kritikas), bet knyga naudinga tuo, kad gale yra gastronominis žodynėlis, aptarti pagrindiniai itališki patiekalai ir vynai, trumpa supaprastinta italų kalbos gramatika, keletas naudingų frazių italų kalba. Keliaujant galima tuos puslapius tiesiog atsišviesti.

Leave a comment